Despre noi

Cum am început?

Când am început acest proiect, ne-am gândit la părinții și bunicii noștri – și la cât de important e aerul curat pentru ei. De aceea am ales ca investiția să fie la liziera pădurii și să fie astfel orientată încât să prindă soarele toată ziua.

Apoi ne-am adus aminte cum una, două ne scoteau în parc când eram mici, așa că l-am amenajat pe 20.000mp în jurul unui mic lac artificial pe marginea căruia te poți plimba sau odihni pe o bancă atât cât îți poftește inima.

Pentru ei, care ne-au iubit și ne-au învățat să iubim, am gândit, încă din faza de proiectare, o soluție constructivă inovatoare: conceptul “no step”, adică fără nici o treaptă pe circuitele destinate rezidenților. Ca ei să nu fie nevoiți să urce sau să coboare cu bastonul sau cu cadrul. Și să-i putem ajuta acum, așa cum au făcut-o ei cu noi atunci când ne-nvățau să facem primii pași…

Ce propunem pentru viitor?

Așa că, întins pe aproape 5 hectare, Centrul nostru de Excelență în Asistența și Îngrijirea Persoanelor Vârstnice și Prevenirea Tulburărilor de Memorie este primul proiectat și construit de la zero cu ei în suflet și în inimi, tocmai pentru a le deservi nevoia de siguranță și confort. Fiindcă toți am fost copii și vom ajunge vârstnici, fiindcă toți părinții au fost copii și toți bunicii au fost nepoți…

Sincer, nu contează atât că avem 700 de locuri și nici că toate facilitățile se află sub același acoperiș al acestui palat al dragostei pentru cei ce ne-au dat viață. Ce contează cu-adevărat este grija pentru siguranța lor, a părinților și bunicilor care ne-au crescut și s-au sacrificat ca noi să ajungem unde suntem astăzi.

Iar ca povestea să poată merge mai departe, pentru toți acești “tineri cu mai multă experiență” ajunși ușor-ușor la anii senectuții, am gândit un program de evaluare interdisciplinară care să ne permită să oferim asistența sau îngrijirile necesare, exact acolo unde este mai mare nevoie de ele. Și să putem înțelege care este cu adevărat situația vârstnicilor înainte chiar ca ea să se transforme într-o problemă.

Echipă medicală dedicată